Wheelchair Access

Our customer today had unexpectedly found himself using a wheelchair.  Unfortunately he was virtually trapped indoors because of the huge step down from his front doorwheelchair access.  He came up with a solution and asked us to fit an extra-wide gate in the fence in his back garden, which gave him access to the path along the side of his house.  We cut into a flower border and made a new sloping concrete approach from the patio to the new gate. We were happy to prioritise this job to help him get his freedom back.

Barn raising in Bucks

We’ve been travelling around a lot recently.  The last job was making a palace for guinea pigs in Kent.  This one is a slate-roofed barn in a garden in Buckinghamshire.  Designed in consultation with the client and built from scratch.  As usual assisted by Milo.  Wood was sourced from our experts at http://www.linnellbros.co.uk in Silverstone.

 

 

What a difference a year makes

Last year Mervyn was asked to make a parking space in a garden on a corner slope.  The first job was to clear the site, which included an enormous Leylandii (not our favourite hedging plants, especially their huge invasive roots).  You may remember our blog when Steve Allen helped us out.  Now spring is here, the planting around the car space is in full bloom and a parking space at road level.  Here are the Before and After shots taken from the road.

Parking space with planting

Parking space with planting

 

Emergency woodshed

Well, you may ask “why the emergency?”.  The answer is that the customer had arranged for some reconfiguring in his house to begin next Monday, which meant moving out the contents of his woodstore by this weekend.  So on Wednesday, we shifted about some of our other work, discussed with the customer what was needed, and built this woodshed against a barn wall.5